Muzeul Aviatic “Dumitru Dorin Prunariu”,  este o lucrare de mare anvergură, unic în țară și în Europa prin faptul că este realizat numai de copii, cu ajutorul profesorilor de aeromodele ( Dumitru, Sandu , Nicolae Diaconescu).

Muzeul cuprinde peste 300 de machete de aeronave, statice și zburatoare.

Muzeul are o secțiune care cuprinde diplome, medalii, afise, trofee, insigne și uniforme cu caracter aviatic, vizitatorii pot avea acces la cele 5 aeronave reale, aflate în parcul Clubului Copiilor Pucioasa și pot urmării demonstrații de zbor realizate cu exponate din muzeu, pe pista special amenajată în incinta acesteia, doar dacă timpul este favorabil zborului. Pista este folosită de asemenea și ca helioport.

Mai avem o pista pe dealul Moțăianca – fost poligon, pentru aeromodele radiocomandate.

Cu un palmares impresionant în cei peste 60 de ani, la aceasta activitate s-au perindat mii de elevi, cel care a fost și a creat acestea Dumitru Diaconescu – Maestru Emerit al Sportului, Cetățean de Onoare al Orașului Pucioasa, inițiator și realizator al Muzeului Aviatic și al concursului Memorial ” Henri Coandă”, cel care i-a fost în de aproape a fost profesorul Popa C-tin Tiberiu-actualmente Consilier Județean.

În anul 1977, a fost inaugurat muzeul în prezența a numeroase personalități (generali și ofițeri din comandamentul aviației civile și militare).Deasemenea a fost prezent la inaugurare academicianul Elie Carafoli, al doilea savant după marele inventator al aparatului de zbor cu reacție Henri Coandă.

Pasionații aeromodelisti de la Pucioasa, au realizat în anul 2006, numeroase acțiuni destinate sărbătoririi “Centenarului Aviației Române”, cu acest prilej fiind emise peste 400 de medalii, 400 de insigne ale Pionierilor Aviației (Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coandă).

În incinta clubului a fost dezvelit Monumentul Pionierilor Aviatiei

Domnu Profesor Diaconescu Dumitru, a încetat din viata la vârsta de 71  ani, chiar în Muzeul Aviatic, acolo unde a iubit aviatia mică.

Iar în urma sa a rămas o pasiune care a fost transmisă celor 2 copii ai săi Sandu și Nicolae profesori de aeromodele și rachetomodele în cadrul Clubului Copiilor și ei la rândul lor,  au urmași Alexandra și Mario Diaconescu vor duce mai de parte gloria modelismul din Pucioasa.

În anul 2015, am reușit să scoatem cartea profesorului post mortem Dumitru Diaconescu – Aeromodelism la Pucioasa – Tradiție și legendă .

Lansarea cărții s-a făcut în prezența concurenților și a oficialităților locale din cadrul Concursului Național de Modelism Memorial Henri Coandă, de către fii Sandu și Nicolae Diaconescu.

Magazin de suveniruri

 • Detinem magazin de suveniruri de unde puteti achizitiona:
 • Magneti cu tematica aviatica
 • Puzzle cu tematica aviatica
 • Medalii cu caracter aviatic
 • Aeromodel din carton de construit - Plansa si betisor de lemn

Programari vizite muzeu

Regulament

Galerie foto

This Post Has 6 Comments

 1. Muzeul este inchis in perioada de vara, avem vacanta.
  Este deschis dupa 15 septembrie .

 2. Muzeul este inchis in perioada de vara, avem vacanta.
  02.07.2018 – 26.08.2018

 3. Buna ziua,
  Am dori sa stim daca muzeul este deschis in aceasta perioada (pandemie).
  Si ce program aveti.
  Multumim anticipat!
  Alina Dragomir

 4. Bună ziua, pe 11 decembrie primiți un grup de 40-50 copii de 10 ani de la Galați? Ce preț are biletul? Mulțumim! Prof. inv. primar Nicoleta Burghiu, Scoala Gimnaziala nr. 29, Galati

 5. Inchis 24 – 25 – 26 decemrie 2021

  Deschis 27-29 decembrie 2021

  Deschidem dupa 10 ianuarie 2022

 6. Bună ziua,
  Muzeul este închis toată vara?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close Menu